Veilig gebruik

Veilig gebruik

Op Huursector.nl vindt je duizenden woningen die te huur worden aangeboden. Huursector.nl probeert de website schoon te houden van incorrect aanbod. Echter kan het in uitzonderlijke gevallen voorkomen dat informatie in advertenties geheel of gedeeltelijk niet klopt. Wij doen uiteraard ons uiterste best om dit te voorkomen.

Pas op voor oplichters

Helaas zijn woningzoekenden regelmatig het slachtoffer van listige criminelen die op slinkse wijze geld proberen te ontfutselen van woningzoekenden en misbruik maken van de krapte op de woningmarkt. Wij doen onze uiterste best om te voorkomen dat criminelen aanbod op Huursector.nl kunnen plaatsen, echter wijzigen deze criminelen hun werkwijze voortdurend.

Belangrijke stelregel is dat wanneer iets te mooi is om waar te zijn, het dit vaak ook is. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat een oplichter een hele mooie woning plaatst met een betrekkelijk lage huur.

6 tips

01
Maak nooit geld over naar een verhuurder, voordat je de woning gezien hebt. Check altijd eerst wie de verhuurder is en vraag wanneer je het niet vertrouwd, altijd om een legimatiebewijs.
02
Wees extra voorzichtig met het doen van contante betalingen. Soms proberen aanbieders op deze wijze bijvoorbeeld onrechtmatige bemiddelingskosten te rekenen aan de huurder. Vermijd bij voorkeur contante betalingen.
03
Bij wantrouwen kun je in het kadaster nagaan wie de eigenaar van de woning is.
04
Oplichters maken graag gebruik van betaalmethodes als Moneygram ,Western Union of Airbnb. Pas op als een verhuurder claimt in het buitenland te wonen. Ons advies is om nooit akkoord te gaan met deze betaalwijzen en geen geld over te maken naar een buitenlandse verhuurder.
05
Wees voorzichtig met het delen van je legimatiebewijs. Wanneer de verhuurder om een kopie van je legitimatiebewijs vraagt schrijf dan door de kopie heen.
06
Stel altijd een huurovereenkomst op. Oplichters gaan vaak te werk zonder, of met een niet rechtsgeldige huurovereenkomst. Vraag dus altijd om een huurovereenkomst en lees deze goed door.

Wat te doen als je het niet vertrouwd?

Wanneer je het niet vertrouwd laat je niet onder druk zetten om toch te betalen om de woning niet mis te lopen! Als het te mooi lijkt om waar te zijn kan dit helaas ook zo zijn. Heb je twijfels over een aanbieder of bepaald aanbod op Huursector.nl? Neem dan contact op met de klantenservice.

Wat te doen als je het niet vertrouwd?